П'ятниця, 26 квітня 2024

Зарваниця прийняла дітей зі Щастинської школи-інтернату

З благословення Архиєпископа і Митрополита Тернопільско-Зборівського Василія (Семенюка) в Зарваниці розпочався табір для дітей зі Щастинськоі обласної санаторної школи-інтернату (Луганська обл.). Діти перебуватимуть в Зарваниці до 29 липня. Сьогодні, 19 липня, відвідали м. Львів.

fd5

Табір організовано у спільній співпраці військових капеланів, семінаристів та аніматорів Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ та ВСП ЗСУ. В рамках проекту планується ознайомити жителів східних областей з культурним багатством західної України, відвідати міста Тернопіль, Львів, Івано-Франківськ, Кам'янець-Подільський, Хотин, урочище Буковель та інші.

Щастинська обласна санаторна школа інтернат для дітей з малими та неактивними у фазі затухання форм туберкульозу. У школі навчаються діти з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах з усієї Луганської області.

Щастя — місто в Новоайдарському районі Луганської області. Розташоване на лівому березі річки Сіверський Донець. Населення 12 629 осіб (станом на 2014). Під час російсько-української війни 14 червня 2014 року місто перейшло під повний контроль української влади. Місто Щастя є стратегічним населеним пунктом у Луганській області, яке майже упритул примикає до Жовтневого району Луганська.

fd1fd2fd3fd4

повідомив о. Юрій Стасюк