Четвер, 25 квітня 2024

У Зарваниці знайшли розраду родини Небесної Сотні

У Марійському духовному центрі на Тернопільщині знайшли розраду родини Небесної Сотні. Це був другий день їхнього візиту. Слова підтримки та духовні настанови виказав їм Владика Василій, Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський, кожного із них поблагословив.

18664346 984228615014057 2943279482523428772 n

«Ми щиро вітаємо родини Героїв Небесної Сотні на Тернопільщині, – зазначив Владика Василій. – У рамках зустрічі у Марійському духовному центрі у нас відбулася літургія. Також ми помолилися за матерів і батьків, які віддали на пристіл Всевишнього своїх синів. Бо це найбільше геройство матері народити сина й поховати його, як Героя, як того, хто понад усе любив Україну й віддав за неї своє життя. З цією молитвою родини Небесної Сотні підуть уже зовсім іншими, розрадженими, з надією, що їхні сини у небі і що вони там зустрінуться. Нам треба їх потішити, дати їм добру думку, бо як пише Святе Письмо, що немає більшої любові, ніж віддати своє життя за друзів, за Україну. А вони це зробили…»

Такі спільні зустрічі та поїздки додають сили пережити горе втрати, допомагають поширювати історії кожного Героя, кажуть учасники Прощі.

«Найкомфортніше ми почуваємося, коли збираємося всі разом. Поплачемо один одному на плечі, поділимося своїми переживаннями… На жаль, рідко виходить зустрічатися, а тому дуже добре, що є така організація. Ми вже їздили до Києва, до Львова. Вже другий рік приїжджаємо до Зарваниці. Розуміємо, що нині завдання усіх, хто був на Майдані, хто вірив у те, за що там стояв, – боротися за справедливість, відкрито висловлювати свою думку і чітко усвідомлювати значення гасла «Разом і до кінця!». Країні потрібні зміни, і якщо ми цього не зробимо, то їх за нас не зробить ніхто. І я переконаний, що ми впораємося», – наголосив киянин Ігор Кульчицький, який втратив 18 лютого 2015 року на Майдані свого батька.

Цей вечір в колі родин Героїв Євромайдану провів і Степан Барна, голова Тернопільської ОДА. Спільними були молитви, душевні розмови, трапеза.

«Понад сто українських родин віддали своїх синів під час подій на Майдані за те, щоб Україна стала європейською країною, заради того, щоб зберегти європейські цінності і щоб ми стали повноцінною країною, щоб забезпечили той вибір, який намагалися забрати у нас ті, хто думав по-іншому. Важливо, щоб родини загиблих на Майдані Героїв відчували комфорт і підтримку незалежно від того, де вони перебувають і де вони живуть. Важливо, що сьогодні у спільній молитві ми разом об’єдналися на нашій Тернопільській землі і особливо у духовному центрі у Зарваниці. А тому, гадаю, що кожен день перебування тут буде важливий для нас і для нашого єднання», – підкреслив Степан Барна.

Надвечір відбулася традиційна для Марійського центру хода зі свічками, панахиду за загиблими відправили біля меморіального місця. Із плином років найважливіше кожному з нас пам`ятати – що ці Небесні Воїни були мирними громадянами, які просто бажали захистити права свого народу! А тому кожного дня в пам`ять про них нам слід працювати задля змін, задля оновленої України!

Нагадаємо, протягом трьох днів на Тернопільщині перебували родини Героїв Небесної Сотні зі всієї України. Їхній візит відбувався у рамках Всеукраїнської прощі, і тривав з 19 до 21 травня 2017 року. Перший день візиту розпочався із панахиди та покладання квітів до пам’ятника Героям Небесної Сотні у м. Тернопіль. Також вони взяли участь в урочистому відкритті погрудь наймолодших Героїв Небесної Сотні – Устима Голоднюка та Назара Войтовича, побували у Збаразькому замку, Бучачі та відвідали музей Патріарха Йосифа Сліпого у с. Заздрість. У суботу ввечері відбулася неофіційна зустріч з головою Тернопільської ОДА і духовенством, після цього родини взяли участь у молебні та поході зі свічками у Зарваниці. У неділю, 21 травня, учасники взяли участь у ранкових Богослужіннях у Марійському духовному центрі.

18622685 984228611680724 652392306914718879 n18622416 984230211680564 3057015879186485321 nповідомляє прес-служба Тернопільської ОДА