Вівторок, 16 квітня 2024

Митрополит Василій очолив Богослужіння Пасхи у Тернополі для своєї пастви

Сьогодні, 16 квітня, у день Воскресіння Христового, Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) очолив Пасхальні Богослужіння в Архикатедральному Соборі Тернополя. Владика привітав вірних зі світлим празником Воскресіння Господнього, освятив паски та інші страви, а відтак, в обідню пору, очолив Великодній Парастас на Микулинецькому кладовищі Тернополя.

h2

«Воскресіння є таїнством не тому, що Бог хоче щось від нас приховати, а тому,  що наш земний розум є обмеженим, аби пізнати ту нову дійсність Життя Вічного, що наступає після воскресіння Ісуса, - зазначив Митрополит у своєму посланні [повний текст]. - Господь Бог бажає з нами поділитися цією правдою та об’являє її у численних праобразах протягом усієї історії спасіння.

Господній Перехід від смерті до Життя, який є нашою істинною Пасхою, сповняє весь людський рід надією, яку Бог у своєму милосерді дарує усім нам. Ця надія стає джерелом нашої радості у ці світосяйні святкові дні. Це надія для кожного, хто отримує свідчення Божої Любові, - свідчення Бога, котрий не хоче нашої смерті, але нашого життя, що не матиме кінця».

На Микулинецькому кладовищі Архиєрей молився біля могил полеглих воїнів АТО, згадав у молитві всіх героїв, які віддали життя за волю і незалежність України, та спільно зі священиками міста Тернополя окропив могили померлих святою водою. 

h3

h1h4

прес-служба архиєпархії