П'ятниця, 29 березня 2024

Митрополит Василій освятив новозбудований храм у с. Травневе

16 жовтня Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) освятив новозбудований храм Покрови Пресвятої Богородиці у с. Травневе Збаразького деканату. Святиню споруджено старанням та за підтримки Архиєпископа, а також невеликої, однак дуже активної громади села.

t1

«Храм розрахований на близько 100 вірних, - розповідає о. Петро Порохонько. – Громада давно хотіла мати свій храм. Завдяки спільним зусиллям за 1 рік ми змогли спорудити святиню».

Курував будівництвом теперішній настоятель храму о. Олексій Боднарчук, який вже понад рік опікується близько 20 дворами греко-католиків, які проживають у селі.

Громада села чисельно зібралася на подію освячення храму, прибули гості з навколишніх сіл, а зі Збаража – церковний хор, який прикрасив мелодійним співом Божественну Святу Літургію.

Архиєпископ у духовному слові до вірних подякував кожному, хто спричинився до будівництва святині, повчав про силу молитви на прикладі євангельської розповіді про жінку Хананейку та закликав піклуватися святинею, адже це місце Божої присутності.

t2

t4t3t6t5t7

прес-служба архиєпархії