Четвер, 18 квітня 2024

У Глинній відбулися "Веселі канікули з Богом"

З 8 по 14 серпня у парафії св. Архистратига Михаїла с. Глинна (Козівський район) проводились «Веселі канікули з Богом», у яких взяли участь близько 40 учасників віком від 5 до 16 років. Основна тема, яка була представлена дітям, –  це добро і милосердя.

d1

Кожного дня діти мали змогу взяти участь у Божественній Літургії та молились Молебень до Христа Чоловіколюбця. Також діти приступали до Святих Таїнств Сповіді та Євхаристії.

«Веселі канікули з Богом» проводили брат Максим Колодчак і брат Микола Дмитрів, семінаристи Тернопільської Вищої Духовної Семінарії імені Йосифа Сліпого. Протягом тижня на дітей чекала захоплююча мандрівка «Стежками Милосердя». Малі парафіяни навчилися як виявляти милосердя. Діти слухали науки про Святі Таїнства, після чого дивились мультфільми, пізніше відображали сценки, щоб могти краще засвоїти все, що їм розповідали. Також усі учасники проявляли свої таланти у малюванні, грі у футбол, різного роду естафетах, і, звичайно ж, у знанні Катехизму.

Незабутні враження діти отримали від бансів і релігійних дитячих пісень, бо саме ними вони прославляли Бога. Особливо дітям сподобались командні ігри, конкурси у яких вони побачили, що тільки через єдність усієї команди здобувається перемога. Саме на цьому весь час акцентували увагу брати – семінаристи, показуючи, що повинна бути любов і повага до ближнього, сильніший має допомагати слабшому, а для прикладів використовували біблійні історії. Веселі розваги, креативні завдання допомогли дітям розвинути свої творчі здібності, знайти нових друзів та радісно провести час канікул разом з Богом.

Не обійшлось і без солодощів, якими частували усіх присутніх . Усі учасники табору спільно з мешканцями села, висловили щиру подяку Архиєпископу і Митрополиту Тернопільсько-Зборівському Василію (Семенюку) і ректорату Тернопільської Вищої Духовної Семінарії імені Йосифа Сліпого, братам-семінаристам, отцю Ігорю Демчуку та усім тим, хто долучився до організації «Веселих канікул з Богом».

d2d3d4d5

повідомила Тетяна Теслюк