П'ятниця, 29 березня 2024

Діти з Великої Березовиці відвідали Зарваницю

У неділю, 29 травня, група дітей з батьками на чолі з деканом Великоберезовицьким о. Василем Броною відвідали Марійський духовний центр у Зарваниці. Ця подорож відбулася у контексті приготування дітей парафії Вознесіння Господнього до першої Сповіді та урочистого Святого Причастя, яке відбудеться 5 червня.

a1

Спочатку о. Василь розповів прочанам історію Зарваниці, опісля усі молилися Молебень перед чудотворною іконою Зарваницької Божої Матері та отримали благословення мощами святих. Відтак учасники прощі молитовно пройшли Хресну дорогу, відвідали дерев’яну церкву Пресвятої Тройці. Велике враження на дітей та батьків справила хатина Пресвятої Богородиці.

«Тут було розказано про історію хатини Богородиці, також присутні відкрили для себе значення та символіку мозаїчних ікон, які представляють основні події з життя Пресвятої Богородиці», - сказав о. Василь.

Кульмінацією прощі стало відвідування Собору Зарваницької Божої Матері та перехід через Святі Двері. У Соборі всі отримали благословення через унікальну реліквію: частинку Хреста Господнього, яка там зберігається.

Набравши води та зробивши пам’ятні фото всі щасливо повернулись до рідної Великої Березовиці.

a2повідомив о. Василь Брона