П'ятниця, 19 квітня 2024

Митрополит Василій (Семенюк) очолив театралізовану Хресну дорогу у Зарваниці

Молитовне дійство відбулося 29 квітня у Велику п’ятницю Страсного тижня. Його очолив Владика Василій (Семенюк), Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський. У Соборі Матері Божої Зарваницької відбулася Вечірня з виставленням Плащаниці, а відтак розпочалася театралізована Хресна хода.

sx 3

Процесія пройшла 14 стаціями Хресної дороги, що на пагорбі поблизу чудотворного джерела Зарваниці. Під час зупинок зачитувалися уривки страсних Євангелій, віршовані розважання, а семінаристи Тернопільської семінарії спільно з молоддю театралізовано відтворили дорогу терпінь Ісуса Христа, починаючи від Його засуду перед Синедріоном і до розп’яття на хресті.

У молитві взяли участь ректор Тернопільської духовної семінарії о. Іван Римар, архиєпархіальні священики, представники монашества, семінаристи та паломники.

Театралізована Хресна дорога відбуваєтся щороку у Страсну п’ятницю та має за мету унаочнити страждання, муки та смерть Спасителя. На кожній стації зачитувалася Свята Євангелія та тематичні розважання. Любов до Батьківщини, солідарність із воїнами та їхніми родинами – стали темами цьогорічної Хресного ходу.

До слова, у Соборі для публічного почитання виставлена реліквія – часточка Господнього хреста, на якому був розіп’ятий наш Спаситель. По завершені молитви Митрополит Василій з нагоди Ювілейного року Божого Милосердя уділив усім присутнім повний відпуст.

sx 4sx 6sx 7sx 8sx 9sx 2sx 1

sx 5прес-служба архиєпархії

світлини від прес-служби Тернопільської семінарії