П'ятниця, 19 квітня 2024

У Козлові відбулася Хресна дорога ненародженої дитини

24 квітня, на Вербну неділю, парафіяни смт. Козлів мали можливість пережити духовну містерію «Хресна дорога ненародженої дитини – Голгофа без вини винуватих», яка пройшла під закликом: «Збережи життя!».

DSC 0524

У заході було задіяно більше 50 дітей від 3 по 11 клас. Діти співали духовні пісні, танцювали, розігрували театральні біблійні сцени та декламували вірші. Підсилювала концертну програму велика кількість мультимедійних презентацій та відеороликів. Організаторами дійства були аніматори місцевої парафії «УГКЦ Вознесіння Господнього» з ініціативи отець-декана Козлівського Романа Гука.

«З часів незалежної України, в нашій державі офіційно було зроблено більше 30 мільйонів абортів… страшна цифра за яку, можливо, і розплачуємося сьогодні дорослими життями. Ми не прийшли сюди щоб осудити, не нам судити – Господь нам суддя, застерегти ми прагне й захистити маленькі, ще не роджені життя», - такими словами розпочинався вечір.

Під час Хресної дороги гостро торкалися і актуальних сьогодні проблем: АТО, Небесна сотня, батьки і діти. Героями стацій були персонажі Хресної дороги Божого Сина: Марія, Магдалина, Петро, Іван, Симеон Киринейський, плачучі жінки, Пилат та Клавдія, воїн, Йосип з Ариматеї та інші. Завершили вечір слова вдячності дітей своїм батька, за те що дали життя, молитвою за батьків та піснею із символічною назвою: «Збережи життя”.

DSC 0536DSC 0541DSC 0567

повідомила Мар’яна Кацан