Вівторок, 23 квітня 2024

У Вибудові відкрили меморіальну дошку о. Петру Канюзі

15 лютого на парафії Положення ризи Пресвятої Богородиці с. Вибудів Козівського деканату відбулося відкриття та посвячення меморіальної дошки протоієрею Петру Канюзі. Покійний священик був парохом цієї парафії більше 24 років і доклав чимало зусиль для відновлення старовинного храму Різдва Христового та побудови храму Ризоположення.

image

Свято розпочалось Божественною Літургією, яку відслужили декан Козівський о. Роман Рокецький, о. Василь Ганішевський, о. Володимир Наконечний, о. Олег Марущак та адміністратор храму о. Роман Денис. Також були присутні родичі протоієрея Петра Канюги: син Володимир, їмость Марія, її сестра Галина та гості з парафій, якими опікувався священик.

Духовне слово на Святій Літургії виголосив о. Роман Денис, який наголосив на важливості добрих священичих покликань для освячення вірних та добра Церкви Христової.

По завершенні Літургії священики спільно поблагословили свяченою водою стрітенські свічки і процесійно вийшли на подвір’я храму. Там освятили пам’ятну дошку та молились Панахиду за душу покійного отця.

Завершальне слово проголосив декан о. Роман Рокецький. Він відгукнувся про покійного отця, як доброго пастиря, який протягом довгих років опікувався даною парафією, відновлював та будував храми, вів до спасіння та освячення повірених йому людей.

IMG 7704IMG 7053

повідомив о. Роман Денис, прес-секретар Козівського деканату