Понеділок, 13 травня 2024

Митрополит Василій освятив іконостас та престіл у Вовковинцях

15 лютого, на свято Стрітення Господнього, Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій (Семенюк) візитував парафію Пресвятої Трійці с. Вовковинці Хмельницького деканату. Архиєрей освятив новий іконостас, престіл, а також тетрапод та аналой.

P1110110

Іконостас було спорудженно стараннями вірних парафії та настоятеля храму о. Івана Бойка. Решта церковної утварі пожертвував настоятель храму св. архистратига Михаїла м. Тернополя о. Ярослав Онищук.

Митрополит очолив Святу Літургію, на якій молився за мир і спокій в Україні та вірних парафії. Йому співслужив декан Хмельницький о.-митрат Іван Данкевич.

У пастирському слові Архиєпископ закликав кожного не відкладати особисту зустріч з Христом на потім. «Ця зустріч відбулася для нас у Святій Тайні Хрещення, відтак має продовження у кожній Святій Тайні, особливо Євхаристії. Жиймо тією зустріччю та стараймося людей, які Бога не знають, до тієї зустрічі наблизити. У цей Рік Божого Милосердя нехай нашим ділом милосердя стане допомога ближньому у пошуках Бога».

P1110116P1110155P1110176P1110199

прес-служба архиєпархії