Четвер, 28 березня 2024

Благодійний фонд "Карітас" допомагає дітям із вибором професії

14 грудня в рамках проекту «Мобільна робота з молоддю» працівники Тернопільського благодійного фонду «Карітас» провели профорієнтаційні заходи для 15 молодих осіб, які є вихідцями із малозабезпечених, неповноцінних, неблагополучних сімей, рідні і близькі котрих не завжди дбають про те, щоб допомогти своїм дітям у виборі професії.

ba4

Учасники завітали у музей пожежної частини, який розташований по вул. Л. Українки у Тернополі. Там діти мали можливість оглянути пожежні машини, робочий інвентар пожежників, а також послухати цікаві розповіді працівників цієї сфери. Пожежники наголосили молодим людям, що працювати в цій сфері – це не просто добре виконувати свою роботу, але й проявляти героїзм майже кожного дня.

У краєзнавчому музеї, розглядаючи цікаві пам’ятки та експонати, діти спостерігали за роботою екскурсовода. Цю сферу діяльності може обрати той, хто окрім вміння красиво говорити, може володіти чималим об’ємом цікавих знань.

Закінчилися екскурсія візитом до обласної лікарні, на базі якої практикуються випускники ТДМУ ім. Горбачевського. Тут дітям розповіли про роботу медиків і на манекенах показали, як надавати першу медичну допомогу у різних випадках.

ba3ba1ba2

ba5

повідомили у благодійному фонді «Карітас»