П'ятниця, 29 березня 2024

Чергова місія священиків з Тернопільщини у зоні АТО: бійці тримаються, бо вірять у Бога

Отець Володимир Топоровський, декан Зарваницький, та о. Зеновій Пахолок в черговий раз здійснюють духовну місію у зоні АТО Луганської області. Отці проводять духовні розмови з бійцями, служать для них Святі Літургії, сповідають, також передали продукти та різного роду допомогу.

ds4

«Старший сержант Василь Аксьонов під час нашого перебування в зоні АТО дав приклад особистого свідчення того, як став віруючою людиною, - розповідає о. Володимир Топоровський. – Боєць розповів, що саме Бог врятував його тоді, коли він потрапив під обстріли градів і чудом залишився живим. До тих подій був далеким від Бога. Тепер він щиро переконаний у присутності Бога в його житті і вважає себе глибоко віруючою людиною».

Отець Володимир повідомив, що боєць «несе службу в зоні АТО на Луганщинні у військовій частині В0796. Народився та виріс на Луганщині, але в серці та по житті є щирим патріотом-українцем, який, перенісши важке поранення, і надалі продовжує нести службу, захищаючи свій рідний край та український народ».

Цього разу священики здійснюють своє служіння у військовій частині В-0796, відвідали 24 та 44 бригади і військову частину А-0998. Отці привезли бійцям продукти, зимову військову форму та побутові речі. Планують відвідати військові підрозділи поблизу Щастя.

Речі та продукти зібрали парафіяни із Зарваниці, Золотників, Надрічного, Соснова, Бурканова, Сапови та інших сіл Зарваницького деканату. Отці потішили воїнів листами із малюнками від учнів Вишнівецькоі школи, передали домашній хліб на дровах від Микулинецької пекарні, домашню солодку випічку. Також діти виготовили ручні браслети та інші цікаві дарунки.

ds6

прес-служба архиєпархії