П'ятниця, 29 березня 2024

Митрополит Василій рукоположив 16 піддияконів, 3 дияконів та 2 священиків

da213 жовтня, у навечір’я празника Покрови Пресвятої Богородиці, у Марійському духовному центрі Зарваниці відбулися піддияконські свячення братів 7-го курсу Тернопільської духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого. Чин поставлення на читця, співця і свіченосця, а опісля на піддиякона здійснив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк).

По завершенню свячень відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку Кир Василій Семенюк служив спільно з ректором семінарії о. Іваном Римарем та іншими пресвітерами. У молитві взяли участь рідні та близькі, повідомляє прес-служба духовної семінарії.

Під час проповіді Архиєрей звернувся з такими словами: «Сину, чин читця – це перший ступінь священства. Тому тобі, що читаєш Божі писання, треба день у день змагатися за Божі чесноти, щоб і ті, що прислухаються і дивляться на тебе, так само чинили. А ти більшого чину очікуючи, даного тобі чину ніяк не збезчесть, то й мирно в правді і святості, матимеш благодать Божу й отримуєш більшу службу через Ісуса Христа, Господа нашого». Також Владика привітав усіх присутніх та закликав до ревної і щирої молитву за Україну та нововисвячених піддияконів.

Наступного дня, 14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, Архиєпикоп і Митрополит Василій очолив Архиєрейську Святу Літургію у Соборі Матері Божої Зарваницької та рукоположив на диякони Богдана Заблоцького, Олега Ангельчука та Ігор Дармограй.

Відтак Архиєрей здійснив урочисте Богослужіння у парафіяльній церкві Зарваниці з нагоди храмового празника. Владика уділив священичі свячення дияконам Івану Яцику та Михайлу Небельському.

прес-служба архиєпархії