Субота, 20 квітня 2024

У Великих Бірках відбулися «Веселі канікули з Богом»

x2Цими днями на парафії с. Великі Бірки (Тернопільщина) збиралися не лише свої найменші парафіян. Сюди на «Веселі канікули з Богом» завітали діти із ближніх сіл, а саме: Смиківців, Ступок, Романівки, Дичкова та Красівки. З 23 по 27 червня у таборі взяли участь понад 200 учасників. 

До організації канікул долучилися семінаристи із Тернопільської духовної семінарії, священики із парафій та 11 аніматорів. Усе дійство відбувалося на території Велико-Бірківської гімназії, а також усередині храму та біля нього.

Кожного року табір має іншу тему. Цього разу, з нагоди святкування 150-ої річниці від дня народження митрополита Андрея Шептицького, основна увага була звернена на плоди Святого Духа. Щодня діти брали участь в Божественній Літургії, котра була наповнена безліччю анімаційних моментів, що допомагало дітям краще зрозуміти суть Євхаристії. Священик під час проповіді також вів діалог з учасниками, все це робило дітей жвавими та активними. Божественна Літургія, сценки, майстер-класи, ігри з аніматорами та священиками заклали в душу маленьких християн міцний фундамент, а парохи закріплювали все це короткими щоденними розважаннями про плоди Святого Духа.

«Особливий наголос робився також на патріотичному вихованні, - розповідає о. Андрій Марчук, - навіть назви команд були  в цьому дусі. Організатори часто наголошували, що ти не можеш називатися справжнім християнином, якщо не дбаєш про свою землю, країну, культуру, про свій рід. На закінчення табору всі діти прийшли  у вишиванках, співали українських пісень. А згодом у спільній молитві висловили Богові подяку за цей час, за батьків, за життя, за Україну, за радість, за мир, за любов, за друзів».

повідомив о. Андрій Марчук