П'ятниця, 26 квітня 2024

У Тернополі започаткували євангелізаційні курси для молоді РУАХ

sz1З 25 квітня по 13 травня на парафії Святої Софії Премудрості Божої, що на масиві "Дружба" міста Тернополя, проходили зустрічі молоді в рамках євангелізаційного курсу РУАХ. Організаторами курсу, який, між іншим, відбувався вже вчетверте на цій парафії, є члени спільноти віднови у Святому Дусі «Бет-Ел», які пройшли навчання аніматорів у «Школі християнського життя та євангелізації».

Щосереди близько 50 молодих людей, а саме студенти Тернопільських навчальних закладів та вузів мали змогу ближче пізнати Господа, задуматись над тим, хто вони є та переконатись, що Бог їх дуже любить. Загалом, понад 100 осіб уже мали змогу бути учасниками РУАХу.

Курс побудований таким чином, що ті, хто приходять о 19.00, мають вільний час для спілкування за чашкою чаю, смачним печивом та канапками, опісля – навчання, ділення в малих групах, під час яких обговорюються актуальні питання, які цікавлять молодь. На кінець зустрічі – весела програма, яка включає інтеграційні ігри, вікторини та банси.

Особливим часом в програмі курсу РУАХ є вікендовий виїзд, який цими днями учасники провели у реколекційно-реабілітаційному будинку сестер-францисканок, що знаходиться у с. Полупанівка, Підволочиського району. До речі, у спеціально обладнаних кімнатах сестри займаються з дітками, які мають проблеми з зором. Під час вікенду учасники РУАХу прослухали навчання про третю Особу Божу – Святого Духа.

Захоплюючою була бесіда-дискусія з парохом о. Віталієм Козаком, який супроводжував молодь на виїзді. Як висновок з «гарячої розмови», слід відмітити, що сучасна молодь зацікавлена і готова сприяти «пожвавленню життя» на парафіях і активно залучатись до різних ініціатив. За словами аніматора Ольги Бенцал, - «однозначним є факт, що тільки Наш Творець за кілька зустрічей може повністю змінити спосіб життя молодої людини і вплинути на її мислення. Студентська молодь радо і відкрито приймала зерна Божої науки і на останній зустрічі засвідчила зміни, які вчинив Творець у їхньому житті. Господь насправді царював у цьому місці, адже час і простір наповнявся Його радістю; дивно діяв на серця, які не могли залишитись закритими; виливав Свою любов, котра вела до щирості і простоти, бажання ділитись собою і Господом, Який є у нас. Насправді, жили від тижня до тижня, стараючись втілювати Слово у життя і ставати учнями Христа. Вже під кінець зрозуміли, що Бог і Пресвята Богородиця поєднали усіх нас під Своїм могутнім покровом, формуючи єдине ціле і творячи спільноту».

«Організовуючи подібні зустрічі, ми тим самим долучаємось до реалізації стратегії УГКЦ «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», а саме пункту «місійність», – стверджує одна із організаторів курсу п. Ольга Славська. – Адже, кожен наш учасник є одночасно учнем, тому що отримує віру, і місіонером, тому що її передає, стаючи аніматором. Знаковим для нас є те, що близько 10 учасників 1 і 2 туру курсу сьогодні вже служать і тим самим свідчать, виявляють свою віру, вказуючи на особу Ісуса Христа, як єдиного Спасителя людства».

повідомила Ольга Славська