Субота, 20 квітня 2024

На День молоді у Тернополі відбувся похід з осликом

ggr 04Театралізована хода - в’їзд Ісуса Христа в Єрусалим - традиційно відбулася в Тернополі 5 квітня у Вербну неділю з нагоди архиєпархіального Дня молоді [фоторепортаж 19 світлин].

Присутні спостерігали за дійством, яке символізувало подію понад 2000-літньої давності, коли Ісус Христос напередодні своїх страстей урочисто в'їхав на осляті у Єрусалим. Згідно із розповіддю Святого Євангелія також були відтворені епізоди зустрічі Христа із Закхеєм та перекидання столів торговців в Єрусалимському храмі.

Процесія пройшла центром Тернополя (від перехрестя вулиць Руської та Йосифа Сліпого до Архикатедрального собору) та зібрала велику кількість вірних, зокрема дітей та молоді. Організатором виступила комісія у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії та духовна семінарія імені Патріарха Йосифа Сліпого.

Божественну Літургію з нагоди празника очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборіський Василій Семенюк. Власне, він зустрів учасників ходи перед Архикатедрою, запросив усіх у храм на Літургію, а відтак звернувся до молоді із пастирськими настановами жити і працювати на благо Церкви та України.

Архиєрей вручив грамоти меценатам, які допомагали військовим, що служать у зоні АТО. Молодь привітала із днем молоді.

прес-служба архиєпархії

світлини Володимира Явнича (фотостудія "Дубельтівка")