Середа, 24 квітня 2024

У Великій Березовиці провели вечір пам'яті митрополита Андрея Шептицького

c3«Служіння церкві та народові» - під такою назвою 16 листопада на парафії Вознесіння Господнього смт. Велика Березовиця (Тернопільщина) відбулася година вшанування пам'яті митрополита Андрея Шептицького.

«Його називають "будівничим нації", "українським Мойсеєм", - зазначила у вступному слові організатор свята, бібліотекар Марія Галайко, - Такими високими словами нарекли митрополита Андрея Шептицького історики, які наголошували на його винятковій ролі в національно-історичній ситуації впродовж усього його сорокап'ятирічного перебування в резиденції митрополита Галицького».

Діти підготували вірші та цікаву розповідь про його життєвий і творчий шлях. До присутніх лунав аудіо-запис голос Андрея Шептицького, голос дітей-сиріт, які зверталися до свого духовного батька із побажаннями. Парафіянка Галина Лукава із болем згадувала, в якому ракурсі подавала інформацію радянська влада про Андрея Шептицького. «Та, дякувати Богові, часи змінилися і ми маємо можливість пізнати ким була і залишається для нашого народу така славетна постать митрополита Андрея».

Отець Василь Брона, настоятель храму, у свою чергу сказав, що у рік вшанування нашою церквою великого митрополита нам особливо потрібно звертатися до нього у своїх молитвах, випрошуючи в Господа ласк за його посередництвом. Слід просити про заступництво як в особистих наміреннях, так і в проханні за Україну. Наприкінці відбувся перегляд мультиплікаційного фільму про митрополита Андрея.

Захід проводився в приміщенні місцевої бібліотеки. На святі були присутні учасники молодіжного хору церкви Вознесіння Господнього, молодь, діти з Марійської дружини, жителі Великої Березовиці. У підготовці та проведенні заходу допомагав студент 6 курсу Тернопільської духовної семінарії ім. Патріарха Йосифа Сліпого брат Тарас Пастушенко.

прес-служба архиєпархії

повідомив о. Василь Брона