Середа, 24 квітня 2024

На багатотисячній Хресній ході у Тернополі молилися за мир в Україні

la 7Велелюдна процесія, яка об’єднала греко-католиків, православних та римо-католиків у молитві за мир і неподільність України, пройшла 30 березня центральними вулицями Тернополя [фоторепортаж 49 світлин]. Маршрут цього року пролягав через площу Героїв Майдану, аби молитовно вшанувати осіб, які віддали своє життя за Україну під час кривавих подій у Києві.

80-тикілограмовий дерев’яний хрест несли представники духовенства, влади, громадських та молодіжних організацій, лікарі, педагоги, журналісти, а також волонтери й активісти Майдану. На молитовних стаціях читали духовні роздуми над страстями Христовими, вірні задумалися над такими морально-духовними недугами українського народу, як корупція, ненависть, алкоголізм тощо.

[світлина Андрія Дорчака]

Під час зупинок, яких було 14, вірні молилися за упокій героїв Майдану, українські родини, збереження екології, за узалежнених від алкоголю та інших недуг, українську владу та її чесніть, за молодь, навернення українського народу до Бога та єдність України.

Очолив молитву архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський кир Василій Семенюк. Його супроводжували близько 120 священиків та членів монаших згромаджень. Після того, як перед Архикатедрою встановили дерев’яний хрест, архиєрей подякував вірним за чисельну присутність та небайдужість до долі своєї держави, владі – за сприянні в організації заходу. Владика зазначив, що за різними оцінками у молитві взяло участь близько 20 тисяч тернополян.

[світлина Андрія Дорчака]

Високопреосвященний Василій висловив слова вдячності священикам та вірним інших конфесій зі сподіванням, що невдовзі в Україні буде єдина помісна Церква. Відтак попросив не полишати молитву за Україну.

прес-служба архиєпархії

.