Вівторок, 23 квітня 2024

У Тернополі вшанували пам'ять Великого Кобзаря

97651805У день 153-ї річниці від дня смерті Тараса Григоровича Шевченка, 10 березня, а також з нагоди 200-ї річниці від дня народження відбулася поминальна хода духовенства й молоді Тернополя до пам’ятника Великого Кобзаря на Театральній площі. Чисельна процесія вирушила від Архикатедрального Cобору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці.

Віце-ректор Тернопільської семінарії ім. Патріарха Йосифа Сліпого о. Михайло Пастух та о. Мартин Хомів очолили Панахиду за упокій душі Тараса Шевченка. 

"Шевченко, себе таким не визнавав, однак він був пророком від Бога, - зазначив о. Михайло Пастух. - У нього на першому місці завжди стояли Господь і Україна". Священик говорив про велич постаті Тараса Шевченка, особливість християнського світогляду та значення його творчості у формуванні національної свідомості українського народу.

Багато молоді зголосилося декламувати вірші, а товариство "Вертеп" та семінаристи виконали твори Шевченка, що покладені на музику. Організатором заходу виступила комісія у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

прес-служба архиєпархії