Четвер, 25 квітня 2024

Митрополит Василій Семенюк закликав вірних бути солідарними із постраждалими

IMG 136820 лютого митрополит і архиєпископ Тернопільсько-Зборівський кир Василій Семенюк очолив Святу Літургію в Архикатедральному соборі Тернополя. Архиєрей спільно зі священиками та вірними молився за Україну, за припинення кровопролиття та досягнення миру і порозуміння.

Благаю кожного вірного Тернопільсько-Зборівської митрополії не бути байдужими і проявити солідарність із постраждалими побратимами, - сказав під час проповіді владика. - Закликаю старанно дотримуватися посту кожного четверга і, по-можливості, в інші дні. Прошу наполегливіше молитися в храмах і родинному колі, проявляти своє милосердя до кожної людини, яка потерпіла внаслідок протистояння, адже місія Церкви — бути милосердним самарянином для всіх, хто потрапив у біду”.

"Україна та Її діти сьогодні у небезпеці. Відчуваю великий жаль, що заклики Церкви про недопущення кровопролиття і мирне врегулювання конфлікту не були почуті. В один голос із Блаженнішим Святославом, Главою УГКЦ, засуджую насилля, кровопролиття, безоглядність і нехтування людськими правами та волею народу, а також наголошую на тому, що той, хто має владу, несе всю повноту відповідальності за те, що відбувається в країні.

Зберігаймо віру, що через заступництво Матері Божої Зарваницької, нашої Покровительки та Заступниці Поділля і всієї України, наш народ здобуде порозуміння та знайде шлях подолання братовбивчого лиха".

Після Літургії високопреосвященний Василій роздав людям вервиці та спільно молився з вірними за Україну.

{youtube}DUAf5cxXFn4{/youtube}

 

прес-служба архиєпархії