П'ятниця, 29 березня 2024

Митрополит Василій відвідав “Школу християнського аніматора”

od 0727 грудня відбулася чергова формаційна зустріч у рамках “Школи християнського аніматора”. Благословити захід, який відбувається другий рік поспіль, та поспілкуватися з бажаючими навчитися християнського аніматорства прибув архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський кир Василій Семенюк.

Ви, молодь, є майбутнє нашої Церкви і держави, - сказав владика, звертаючись до присутніх. - Вірте в Бога, діліться вашою вірою з своїми друзями, щоби усі могли бути щасливими в цьому життю, живучи з Христом". Відтак митрополит особисто познайомився з кожним, уділив благословення та очолив молитву за Україну.

Молоді, яка хоче здобути лідерські навики, зібралося у Тернопільській духовній семінарії чимало. Лекції - цікаві, відбуваються у невимушеній атмосфері. Особливу радість учасникам приносять майстер-класи з ігрології та бансів, які очолює керівник проекту та аніматор Роман Демуш.

Теоретичну частину цього разу наповнили Люся Семчишин, яка говорила про основи педагогіки, настоятель храму новомучеників УГКЦ о. Ігор Махніцький, який представив тему “Віра молоді сьогодні. Аніматор — вірний, віруючий, чи...”, та священики Петро Половко і Василь Брона, які очолили поетично-музичний майстер-клас.

ШХА з благословення архиєпископа Василія готує аніматорів для катехитичної праці з дітьми та молоддю під час літніх таборів та на парафіях протягом року. Вишколені аніматори є доброю допомогою для священнослужителів у душпастирській діяльності.


прес-служба архиєпархії

світлини Романа Демуша