Субота, 20 квітня 2024

Футбол стане засобом навчання віри на наступних “Веселих канікулах з Богом”

a3160 учнів “Школи християнського аніматора” зібралися 2 листопада у Тернопільській духовній семінарії (с. Велика Березовиця), щоб працювати над темою “Веселих канікулів з Богом”, які заплановані на літо 2014 року.

Молоді учасники придумали гасло “Пасуй вперед та грай за правилами”, а тема матиме відверто “футбольне забарвлення”. Про це повідомив Роман Демуш, організатор дитячо-юнацьких таборів “Веселі канікули з Богом” та керівник “Школи християнського аніматора”.

a2Ми розвиватимемо тему, використовуючи прототип футбольного матчу між "гріхами і чеснотами". Вибір футболу, як педагогічного засобу, є стратегічним ходом у реалізації даного проекту, адже, з однієї сторони, - це вид популярного молодіжного спорту, який пропонує здоровий спосіб життя та пропагує командну гру, де мусимо толерувати суперника, а з іншої сторони, - “футбольний матч” - це добрий спосіб передати зміст та суть християнського подвигу, у якому особа хоче реалізовувати свою віру через чеснотливе життям, однак “в його ворота” хочуть завжди забити гол “команда гріхів”.

Учні також слухали лекції про запобіжну систему виховання св. Івана Боско, основи ігрології, їм пояснили, які завдання та труднощі виникають у праці аніматора. Божественну Літургію для молоді очолив духівник семінарії о. Петро ПоловкоГостем школи була Анастасія Гій, керівник благодійної організації “Фонд “Разом для молоді” (місто Львів), яка говорила про суть християнського служіння ближнім.

прес-служба архиєпархії

світлини Андрія Дорчака