П'ятниця, 29 березня 2024

“Я вірю, що тут буде студентська церква” - митрополит Василій у Галицькому коледжі

IMG 9764Хрест на місці будови студентського дерев'яного храму на території Галицького коледжу імені В'ячеслава Чорновола (вул. Лепкого 12) освятив владика Василій Семенюк 14 жовтня. Помолитися з митрополитом на місці, де невдовзі стоятиме святиня, прибули священики Тернопільського деканату, декілька сотень студентів навчального закладу, педагогічний колектив на чолі із директором Марією Бабюк та мешканці навколишніх будинків.

Архиєпикоп запросив студентів та вірних усіх конфесій приходити на молитву до майбутньої церкви, адже саме “у храмі молоді хлопці і дівчата зможуть знаходить душевний спокій і розраду... У храмі перебуває Христос, який потішить нас, Він розрадить нас, Він нам дасть добру думку, Він поведе нас доброю дорогою”.

Владика зазначив, що студентську каплицю буде споруджено на честь празника Покрови Пресвятої Богородиці, саме тому весь навчальний заклад буде під Її покровом, “Матір Божа буде нас вислуховувати”. Окремо подякував представникам влади та усім, хто спричиниться до її спорудження.

Директор коледжу Марія Бабюк подякувала митрополиту за благословення та старання, щоб на території коледжу появилася святиня: “Вона слугуватиме на лише студентському братству, викладачам коледжу, а сюди, до нашого Господа, зможуть прийти тернополяни”. Вона також подякувала о. Андрію Янішевському, сотруднику Архикатедрального собору, за багатолітню працю у навчальному закладі та викладання християнської моралі.

Марія Бабюк наголосила на необхідності співпраці Церкви і держави у вихованні молодого покоління. “Маючи духовні та національні надбання, ми побудуємо Європу в Україні, - зазначила директор коледжу. - Я свято вірю, що Христова свіча, яка буде запалюватися і горіти тут, у нашій церкві, буде єднати нас у молитві, а Боже благословення буде приносити у кожну нашу родину здоров'я і радість...”

Відповідальним за будівництво храму владика призначив о. Петра Порохонька, помічника економа Тернопільсько-Зборівської архиєпархії. Священик зізнається, що "з Божою допомогою наступного року на свято Покрови будемо його посвячувати".

Вкінці відбулася духовно-мистецька програма, студенти коледжу та семінаристи виконували патріотичні та народні пісні.

прес-служба архиєпархії