П'ятниця, 19 квітня 2024

У Зарваниці відбувся щорічний з'їзд Марійських та Вівтарних дружин

1f 30Близько 2200 дітей та молоді деканатів Тернопільсько-Зборівської архиєпархії разом із своїми духівниками 15 червня зібралися у Марійському духовному центрі Зарваниця [фоторепортаж 40 світлин]. Діти приступали до Сповіді, взяли участь у Святій Літургії, слухали духовні науки, а також отримали благословення від владики Василія Семенюка, архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського.

Архиєрей звернувся до дітей із духовною наукою, закликав до щирої молитви до Матері Божої Зарваницької. Після святкової Літургії відбулася віднова хресних обітів та чин посвяти нових членів Марійської та Вівтарної дружин.

На святковому концерті виступали о. Василь Брона, Тетяна Кулинич, Юлія Шуфліта, Марта Горбатюк, вокальна студія "Крок" з м. Бережани. Молодь танцювала банси, а відтак відбувся похід до каплиці над джерелом. Діти несли велику вервицю і молилися.

Після подячного Молебня та освячення води біля монументу Матері Божої Зарваницької були випущені кульки з написом "Марійська дружина" та "Вівтарна дружина".

прес-служба архиєпархії

Довідка

Згідно зі статутом спільноти, Марійська дружина – це релігійне товариство, члени якого, завдяки особливій набожності до Пресвятої Богородиці, бажають освятити себе самих та в міру можливостей стати апостолами різноманітного добра. Товариство ставить за мету сповнення церковних цілей, оскільки є організацією, які діє з благословення церковної влади.

Марійська дружина заснована у 1563 році молодим професором, єзуїтом Іваном Лейнісом. Відтак отримала церковне потвердження у 1584 році Папою Григорієм ХІІІ.