П'ятниця, 19 квітня 2024

На 11-ту Всеукраїнську прощу католицьких шкіл до Гошева їздили учні з Тернопільщини

DSC 019618 травня для вихованців та представників католицьких освітньо-виховних закладів України відбулася проща до чудотворної ікони Пресвятої Богородиці монастиря Преображення Господнього, що у с. Гошів на Івано-Франківщині. На прощі, що носила гасло «Мама – перший вчитель віри», були присутні більше півтори тисячі паломників.

Тернопільсько-Зборівську архиєпархію представляли три навчальні заклади: колегіум-інтернат «Знамення» (Зарваниця), ТНВК «Школа-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого» (Тернопіль), школа І-ІІІ ступенів с. Озерної Зборівської р-ну.

Архиєрейську Божественну Літургію очолив владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архієпархії УГКЦ, який відтак урочисто вручав грамоти директорам навчальних закладів. Зокрема п. Анна Зварич, директор колегіуму-інтернату «Знамення», отримала грамоту з нагоди 5-річного ювілею його заснування.

Традиційно під час Літургії на благальній ектенії учні виголосили намірення, за які молилася школа і вся спільнота. Згодом розпочалася духовно-культурна програма, під час якої виступали учасники «Фестивалю талантів», що відбувся в рамках Тижня католицького шкільництва.

Урочисту процесію до Гошівської чудотворної ікони за участю дітей всіх католицьких шкіл та їхніх батьків - членів Асоціації Християнських Батьків України - очолив ігумен Гошівського монастиря о. Дам’ян Кастран, ЧСВВ.

прес-служба архиєпархії

повідомила Анна Зварич