Четвер, 18 квітня 2024

hr dor 2024

Новини

Краплина духовної радості

10409414 1489814177922408 7634330973598801831 nНаша газета, особливо в літній період, насичена розповідями про парафіяльні події, що відбуваються протягом цього часу. Можливо ця інформація дещо однотипна і не для всіх читачів цікава, однак ми друкуємо ці матеріали, бо розуміємо, що люди прагнуть розповісти про це духовне життя, обмінятися якимсь позитивним досвідом. Отримуємо багато листів про перше Причастя, веселі канікули з Богом тощо.

У цьому числі теж поміщаємо ще одну розповідь про те , що троє діточок із парафії святого апостола і євангелиста Луки, що в с. Івачів Долішній Великоглибочецького деканату теж уперше в своєму житті прийняли  Святе Причастя. Згідно з вимогами Церкви, діти під час підготовки до прийняття Святих Тайн Покаяння і Пресвятої Євхаристії, яку вміло і доступно провела катехит Тетяна Колісник. Першо-причасники старанно вивчали основи катехизму, зокрема правди Христової віри, Заповіді Божі, Святі Тайни та інші складові частини християнської науки.

Успішно склавши іспит перед парохом, діти прийняли Святу Тайну Покаяння, а в неділю урочисто і богонатхненно поєдналися з Євхаристійним Христом. Цієї духовної радості зазнали маленькі івачівці  Ярослав Ханас, Руслан Юник та Андрій Місько.

Окрім того, для дітей цієї парафії та церкви Святого Христового Воскресіння, що в селі Івачів Горішній, були проведені «веселі канікули з Богом». Кожен день починався Святою Літургією, а потім відбувалася дуже цікава і змістовна повчальна й весела програма, яку на високому рівні провели студент Тернопільської духовної семінарії Остап Любінецький та аніматори, учасники спільноти «Знамення», яка функціонує на парафії св. Йосафата в Тернополі, Марічка Кузишин, сестри Таня та Марічка Боляк.

Останній день веселих канікул завершився традиційною ватрою,  біля якої ще довго лунали веселі дитячі голоси, духовні пісні та хороводи.

Парафіяни цих сіл сердечно дякують братові Остапу та аніматорам за подаровані нашим дітям краплини духовної радості , засіяні зерна  Божої мудрості.

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop