П'ятниця, 19 квітня 2024

Переселенцям зі Сходу України організували відпочинок у аквапарку «Лімпопо» Тернополя

Цими днями діти разом із батьками-переселенцями зі Сходу України мали можливість весело та корисно провести час, поспілкуватися, набратися позитивних емоцій. Працівники проекту «Психологічна підтримка – рука допомоги переселенцям» Тернопільського благодійного фондіу «Карітас» організували для них відпочинок у аквапарку «Лімпопо».

«Наші підопічні потребують турботи, розради, соціальної та духовної підтримки для того, щоб впоратися з емоційним болем і соціальними проблемами, - розповідає директор фонду о. Андрій Марчук. – Ми докладаємо максимум зусиль для створення позитивних умов для переселенців у нашому місті».

Проект почав діяти з 10 серпня, у його рамках надається психологічна, соціальна та медична допомога усім переселенцям, а також організовуються культурні програми.

 

Також о. Андрій повідомив, що до Тернопільського благодійного фонду «Карітас» звернувся тернополянин Павло Барабаш із пропозицією організувати благодійну акцію для дітей. Він володіє кількома дитячими атракціонами, що розміщені у нашому місті. Ідея полягала в тому, аби надати дітям можливість безкоштовно відвідати дані атракціони.

До цієї акції були запрошені близько 20-ти дітей із проектів «Мобільна робота з молоддю» та «Психологічна підтримка - рука допомоги переселенцям» при Тернопільскому благодійному фонді «Карітас». Усі вони досхочу награлися, завдяки благодійнику. Діти мали змогу відвідати «Дитячий лабіринт», пострибати на батуті, зіграти у настільний хокей, покататися на машинках.

Варто зазначити, що дана акція завдяки небайдужому тернополянину проводиться вже втретє. Працівники фонду висловлюють вдячність за подароване дітям свято та незабутні емоції.

прес-служба архиєпархії