П'ятниця, 19 квітня 2024

Засуджені жінки стали «матерями в молитві»

З ініціативи в’язничного капелана о. Омеляна Колодчака в неділю, 17 травня, у виправній колонії №63 м. Збараж була започаткована спільнота «Матері в молитві». Запросити у спільноту увязнених жінок прибула її координатор у Тернопільсько-Зборівської архиєпархії Ольга Білик і провідник «Матерів в молитві» церкви Юрія Переможця м. Збаража – Марія Бучинська.

«Господь завжди допомагає нам духовно, – звернувся на початку до засуджених жінок отець Омелян, – навіть тоді, коли тягарі здаються нам такими важкими, що здається ми не зможемо їх подолати. Та з молитвою можна перемогти всі проблеми. Тому сьогодні через молитву ви можете злучитися зі своїми найдорожчими людьми – вашими дітьми і батьками».

Священик зазначив: «Мати Божа донесе Своєму Сину всі ваші прохання, тільки з довірою ви їй розкажіть все, що у вас на серці. Любов матерів змінює світ. Об’єднавшись сьогодні у спільній молитві матерів, ви зможете випросити для себе необхідні ласки».

Після цього в каплиці був відслужений Молебень до Матері Божої в наміренні всіх жінок, по закінченні якого відбулося заснування спільноти «Матері в молитві». Пані Оля привезла для всіх жінок молитовники «Матері в молитві», розказала жінкам про спільноту і закликала їх молитися завжди.

Було присутніх більше тридцяти жінок, які спільно з п. Олею і п. Марією щиро молилися молитви до Святого Духа, Псалом 90, покаянну молитву, молитву про єдність. Матері промовили молитву подяки за дар материнства, за Україну, просили в Господа кожна і в своєму приватному наміренні.

Відтак Ольга Білик дала свідчення зі своєї життєвої практики, про силу материнської спільної молитви, про зцілення хворих і додала, що там, де в людей неможливе, то у Бога все можливе. Попросила жінок молитися з вірою і Бог неодмінно вислухає їхні прохання.

Станом на сьогодні у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії зареєстровано 253 спільноти «Матері в молитві» та близько 10000 матерів, які є активними учасницями руху. 

прес-служба архиєпархії