Субота, 20 квітня 2024

Українці з-за кордону передали речі для переселенців

Кілька коробок з одягом передали активісти громадської організації «Самопоміч» переселенцям з Донеччини та Луганщини, які проживають в нашій області. Гуманітарну допомогу, розповідають, зібрали українці з-за кордону та небайдужі. Акція відбулася у Тернопільському благодійному фонді "Карітас".

ЕДУАРД БИНДАС, активіст міської ГО «Самопоміч»:

«Українська діаспора з Італії передала вживані речі для переселенців. Те, що передали цього разу, передаємо, що є в наявності. Це і з Канади ще передають нам речі, і ми все це передаємо, якщо кажуть  для переселенців, значить, переселенцям. Якщо на АТО – ми передаємо на АТО.  Долучилася ще до цього Оксана Бачинська. Також передала речі».   

Упаковки одразу ж відкрили, щоби переселенці могли підібрати щось для себе чи своїх рідних. Люди кажуть, допомога їм зараз вкрай необхідна.

п. ЛІЛІЯ, переселенка з Донецька:

«С сентября месяца здесь. С внуками, муж, дочь, сын… Жили, пока не нужно было. А сей час уже как-то надо. Обувь, и так, одежда верхняя к лету. Посмотрим, что». 

ОЛЬГА, переселенка з Донецька:

«Мы выехали с мужем в июле месяце в Маріуполь, а там жили в общежитии. Там начали бомбить, и мы, собственно, приехали сюда. Мы живем в Теребовле. Мы сюда приехали в шортах. Какбы, сами что-то здесь находим, то, что в «Каритасе» выдают, вещи есть. А ребенок, девочка у нас, то нужны вещи».  

о. АНДРІЙ МАРЧУК, директор Тернопільського благодійного фонду «Карітас»:

«Очевидно, матеріальна річ є дуже вагома. Але вона ніколи не є першоосновою до життя, бо людина завжди є пошуковцем чогось більшого, чогось кращого, і завжди шукає за чимось глибшим. Отож, власне, дякуємо, все ж таки. І вам, за те, що ви є в «Карітасі», за те, що ви нам довіряєте, за те, що ви до нас приходите».

Наступного тижня, розповідають представники громадської організації, спільно з благодійним фондом організовують для переселенців поїздку в Зарваницю. То ж просять зголошуватися усіх охочих.

Крім того, активісти передали «Карітасу» кілька інвалідних візків із Франції, наданих за програмою ЮНЕСКО. Інвентар видаватимуть у користування тим, в кого буде така потреба.