Четвер, 25 квітня 2024

Студенти і викладачі економічного університету у негоду ішли пішки до Зарваниці

4-5 квітня відбулася вже 11-та поспіль проща близько 70 студентів та випускників, викладачів і співробітників Тернопільського національного економічного університету до Марійського духовного центру, що у с. Зарваниця Теребовлянського району.

Традиційно проща розпочалася зі Служби Божої у каплиці музею Патріарха Йосипа Сліпого у с. Заздрість (Теребовлянщина), яку відправили настоятель храму отець Андрій Козак та проректор Тернопільської вищої духовної семінарії отець Михайло Пастух. Після Служби Божої прочан гостинно почастували сніданком сестри чину св. Василія Великого та провели для паломників екскурсію по музею-садибі Патріарха Йосипа Сліпого.

Духовним провідником прощі був отець Михайло Пастух, який кожного року очолює прощу, дає духовні науки та уділяє Святу Тайну Сповіді. Студенти і викладачі, незважаючи на дощ та холод, успішно подолали маршрут Заздрість-Зарваниця за один день.

«Кожен з учасників прощі ходив до Матінки Божої у Зарваниці зі своїми наміреннями, подяками і просьбами, - каже учасник прощі Головецький М.О. - Але є у нас і спільне благання до Господа Бога та нашої покровительки Діви Марії під час Хресної дороги: щоб у нашій рідній Україні запанував мир і спокій. А оскільки започатковували прощу студенти і викладачі юридичного факультету ТНЕУ, то у них є особливе благання: щоб викладачі сумлінно відносилися до своїх обов’язків, студенти добре навчалися, а коли почнуть практичну діяльність на різних посадах у судових та правоохоронних органах, то щоби сприймали право людини не тільки за буковою закону, а й відповідно до його духу. Адже написано у Святому Письмі, що „буква вбиває, а дух – животворить».

Проща відбулася з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія Семенюка. Члени оргкомітету прощі: декан юридичного факультету доц. Возьний В.І., доценти та викладачі Яремко О.М., Гупаловська О.Б., Слома В.М., Баран А.В., Саванець Л.М., Головецький М.О.

 

прес-служба архиєпархії