Субота, 20 квітня 2024

У селі Оринин при церкві відкрили школу писанкарства

4qВсе більше і більше дітей збирає школа писанкарства у храмі Різдва Івана Хрестителя в селі Оринин Кам’янець-Подільського деканату (Хмельниччина).

Залучати дітей до церкви та привчати до християнського способу життя на місійних теренах є досить нелегким завданням. Душпастир повинен шукати різні цікаві способи для того, щоб заохотити дітей прийти до храму.

Так дружина священика пані Христина Левицька ось уже другий рік поспіль впродовж Великого Посту організовує при парафії школу писанкарства.

"Розпочинали ми навчання з двома писанкарями, потім з трьома, а далі діти переказували одне одному та й сьогодні ми можемо похвалитись уже понад двадцятьма учнями, - розповідає пані Христина. – Приходять діти різного віку від двох і до п’ятнадцяти років. Найменші створюють мальованки, розмальовуючи яйця фломастерами, середущі оволодівають справжнім мистецтвом писанкарства, а найстарші плетуть великодні яйця з бісеру. Дітям дуже подобається навчатись давній українській традиції – створення великодньої писанки".

"Сподіваємось, що таке навчання при церкві заохотить дітей і надалі приходити до храму не тільки навчатися мистецтву писанкарства, але і пізнавати правди християнської віри. Віримо, що зерно, яке сьогодні засіваємо в серця дітей, проросте і принесе стократні плоди, і ними буде пишатися наша Церква і Україна", - каже отець Василь Левицький.

повідомив о. Василь Левицький