Четвер, 18 квітня 2024

Марійська молодь побувала на реколекціях у родинному домі Патріарха Йосифа Сліпого

13-15 березня у родинному обійсті Патріарха Йосифа Сліпого в Заздрості на Тернопільщині зібралася молодь з Марійської дружини церкви Архистратига Михаїла з Тернополя.

«Під час Великого Посту потрібно частіше заглядати до Святого Письма, щиріше молитись і особливо це вдається, коли залишаєш рідну хату, працю чи науку і виїжджаєш з міста туди, де тихо, та ще й намолено», - каже учасниця реколекцій Люба Макар. За її словами, молоді люди стараються хоча би раз на рік зібратися на реколекції. Двічі вони побували в Зарваниці. Кожного разу поверталися більш здружені, духовно багатші.

«Господь могутньою і любовною своєю рукою попровадив до нас с. Тадею Яртим із згромадження сестер-редемптористок. Вона, ділячись власними переживаннями та думками і розповідаючи нам історії-приклади, давала можливість піднести свої серця до ласкавого Батька-Творця! Через вправу, яку провела сестра-реколектантка, кожен мав можливість побути «улюбленою дитиною Бога».

«Їдемо додому з думкою про Бога, з вірою в Його любов до України і бажанням ширити добру новину про Бога поміж людей»,- згадують учасники реколекцій.

повідомила Люба Макар, голова Марійської дружини

Довідка

Марійська дружина при церкві святого Архистратига Михаїла була заснована в 1997 р. Першим провідником спільноти був о. Ярослав Онищук, з 2000 р. – сестра Альфонса, а з 2003 до 2012 р. – Уляна Шляхетко. Кожну свою річницю Марійська дружина відзначає 14 жовтня на свято Покрови Пречистої Діви Марії. Традиційно в травні і червні після Молебня хлопці і дівчата з Марійської дружини співають пісні до Ісуса Христа і Пречистої Діви Марії. Часто проводять у церкві чування і урочистості до різних церковних свят. Організовують піші ходи до Марійських чудотворних місць: с. Острів, с. Зарваниця. Кожної першої суботи діти Марійської дружини спільно моляться, разом приступають до Святої сповіді і Святого причастя.