Середа, 24 квітня 2024

Великопосну екологічну ініціативу представили на парафії новомучеників українського народу міста Тернополя

11 березня у місті Тернополі в храмі новомучеників українського народу та у ЗОШ І-ІІІ ст. №8, що розташована поруч із церквою, було представлено великопосну екологічну ініціативу Бюро УГКЦ з питань екології – «Екологічне навернення для порятунку створіння».

Старшокласникам і вчителям у школі та парафіянам у церкві референт Екобюро УГКЦ у Тернопільській архієпархії о. Василь Шафран розказав, чому наша Церква займається сьогодні питанням екології та закликав християн любити і шанувати Богом створений світ. «Щоб не стати через декілька десятиліть біженцями на своїй землі, ми повинні припинити існуючий процес руйнування Божих дарів. Замислившись у час посту над своїм покликанням у світі, християни повинні відкинути дух споживацтва та вседозволеності. Ми всі разом сьогодні повинні перестати засмічувати наше повітря, воду і землю. Без цих рішучих дій українці знищуть свою природу і самих себе. Наші діти і внуки не матимуть біологічно придатної території для життя. Через наше нерозуміння законів Творця, ця земля не зможе більше нас утримувати і ми станемо біженцями», - наголосив о. Василь.

У храмі помолились екологічну Хресну дорогу за охорону України від екологічного лиха та за збереження усього Божого створіння, щоб Господь через наше покаяння дав нам ласку краще пізнати і любити Його через цей чудовий Ним створений світ.

Усім присутнім було роздано на згадку буклети-путівники «Великий піст – подорож до Воскресіння в гармонії з усім створінням», календарики та флаєри про шкоду підпалів сухого листя, сміття та цвинтарної пластикової атрибутики. Учнів у школі запрошували заходити на інтернет-сторінку Екобюро та долучатись до конкурсу на кращий малюнок, вірш чи роздум на екологічну тематику, який проводиться кожного року у місяці вересні.

 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології