Четвер, 25 квітня 2024

Відбулася чергова зустріч учасників «Школи християнського аніматора»

6 грудня у приміщені Тернопільської духовної семінарії (смт. Велика Березовиця) відбулася щомісячна зустріч учасників «Школи християнського аніматора».

Захід розпочався з Божественної Літургії, яку очолив о. Ярослав Шевчук. У своїй проповіді священик наголосив на важливості підготовки молодих аніматорів та відповідальності, котра в майбутньому ляже на їхні плечі.

Відтак аніматори слухали лекцію сестри Якинти із згромадження сестер Пресвятої Родини на тему ігрології. Далі о. Олег Ворона провів лекцію про основні книги Святого Письма та їх богословський зміст. Також аніматори працювали над розробкою нових та цікавих ігор, пісень та бансів, які в майбутньому будуть інтегровані у програму християнського табору «Веселі канікули з Богом 2015».

Захід проходить з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільського-Зборівського УГКЦ кир Василія Семенюка та у рамках творення Єдиного молодіжного простору УГКЦ. Курси є безкоштовні та відбуваються кожної останньої суботи місяця. Організатори запрошують духовенство та мирян віком від 16 років, які хочуть працювати з молоддю.

Основою для “Школи християнського аніматора” стала “запобіжна система виховання” св. Івана Боско, відомого італійського душпастриря, який відзначався особливим вмінням працювати з дітьми вулиці.

 

 

прес-служба архиєпархії