П'ятниця, 19 квітня 2024

Збараж: жінки у колонії разом молилися до Пресвятої Богородиці

На свято Введення в храм Пресвятої Богородиці засуджені жінки Збаразької виправної колонії управління ДПтС України в Тернопільській області (№ 63) молилися разом у молитовній кімнаті.

unnamed1

Про це пише Софія Левицька (ІА «7 Днів-Україна»), посилаючись на повідомлення старшого інспектора з питань підготовки до звільнення Збаразької виправної колонії Тетяна Бутрин.

Нагадаємо, 4 грудня православні християни відзначають свято Введення у храм Пресвятої Богородиці. Його вважають одним із 12 найважливіших свят церковного року східного обряду.

У молитовній кімнаті названій на честь жінок-мироносиць, засуджені жінки, які відбувають покарання в Збаразькій виправній колонії (№ 63) молилися та слухали проповідь, оскільки для них також має велике значення не тільки подія, що згадується в це свято, а й приклад, який подали батьки майбутньої Богородиці, залучивши свою дочку до Бога з раннього дитинства.

- Відзначаючи сьогоднішнє свято, задумаймося кожен з нас над своїм власним життям, – із цими словами звернувся до засуджених жінок в’язничний капелан отець Омелян Колодчак. — Це свято дає нам багато думок для роздумів і навчає усіх нас, що ми повинні віддатися виховуванню святої Церкви від раннього дитинства до пізньої пори нашого життя. Бо таке виховання провадить до вічного щасливого життя у небі.