Четвер, 28 березня 2024

На Хмельниччині освятили новий храм УГКЦ

IMG 145429 листопада у с. Грушка Кам’янець-Подільського району відбулося освячення нового храму Успення Пресвятої Богородиці. Чин освячення здійснив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк.

Храм будувався при допомозі жертводавців та активних парафіян. Власне, їм архиєрей дякував після Святої Літургії та нагородив подячними грамотами. Також владика особисто допомагав матеріалами і коштами, щоб до настання морозів відкрити святиню.

Настоятелем церкви став о. Тарас Хом’юк, а на спільну молитву у новому храмі прибули всі священики Кам’янець-Подільського деканату на чолі із деканом о. Антоном Федиком. У Святій Літургії взяли участь голова Кам’янець-Подільської районної державної адміністрації Володимир Барановський та близько 120 вірних.

У пастирському слові високопреосвященний Василій зробив акцент на потребі молитви та заохотив вірних до участі у Святих Тайнах, які священик уділятиме у святині. На його думку, Україні потрібні люди, які каються та прагнуть чинити добро. «Якщо в кожному українському серці знайдеться місце для Бога, тоді в Україні буде мир і спокій». Митрополит просив вірних молитися за учасників АТО, а, оскільки багато військовослужбовців є конкретно із цього села, провів молитву за них.

Відтак відбулося освячення дзвіниці і дзвонів. Владика вперше у храмі уділив Святу Тайну Хрещення Софійці Українець.

{vsig}/phocagallery/2014/12/hmel_nov_hr{/vsig}

прес-служба архиєпархії