Четвер, 28 березня 2024

Викладачі та студенти з Одеси побували у Зарваниці

Викладачі на студенти з Одеси приїхали в осередок духовності на Тернопільщині, в Марійський духовний центр Зарваниця, на запрошення колег і друзів з Тернопільського національного економічного університету. Одесити кажуть Зарваниця – намолене місце, де не важливо якого ти віросповідання.

- Тут місце надзвичайне, чому надзвичайне, бо мені здається, що тут спиняється час, коли сюди приїжджаєш. Це дійсно свята земля, місце намолене і мені б хотілося, щоб найбільше людей про це місце дізналися. Бо на сьогоднішній час ми в Одесі по-особливому – це відчуваємо. В нас церкви Московського Патріархату на жаль, в нас тільки дві церкви українського Патріархату, і ми це дуже відчуваємо. В Зарваниці, от вона настільки привітна, тому тут відчути, що ти трохи іншої віри, навіть якби хотів, то не зможеш цього відчути, – говорить  доктор економічних наук, професор Одеського національного економічного університету Інна Кузнєцова.

- Дуже приємно як нас зустріли, дуже б хотілося, щоб на всій території України так і було, коли ми зустрічаємо когось і це дуже від душі. Ми спілкуємося тут з Богом, в принципі в нас в Одесі більше християнська церква, я більше ходжу до неї і ми тут приїхали до греко-католицької і в нас виникали питання, як так, ми їдемо до католиків, як це буде, будемо спілкуватися з Богом, – каже викладач Одеського національного економічного університету Дар’я.

Помолившись, приступивши до Чудотворної ікони Зарваницької Божої Матері та напившись святої води, одесити повернулися додому з бажанням приїхати в Зарваницю знову.

 

TV4