Четвер, 25 квітня 2024

Ігумен францисканського монастиря Тернополя провів реколекції для священиків Мукачівської єпархії

6-9 жовтня відбулись реколекції для священиків Мукачівської греко-католицької єпархії. Їх очолив ігумен монастиря отців-францискан міста Тернополя о. Юстиніан Городечний з благословення єпископа Ніла Лущака, ЧБМ. На реколекції, які відбулися в с. Анталовці (Ужгородського району), прибуло 15 священиків з різних деканатів єпархії.

«Головною метою реколекцій була віднова священичої ревності, якої домагається від своїх священиків Ісус Христос, - розповідає о. Юстиніан. - Для цього священик повинен кормити себе святощами, серед яких центральне місце займають Святі Тайни Покаяння і Євхаристії».

Реколектант говорив про важливість молитви для священика, яка «є як дихання, а читання Святого Письма, як світло у тьмі тлінного світу. Ревним священиком Ісус спасає душі, а через лінивого і понурого тратить душі. Священики повинен бути свідомим, яке страшне таїнство вони прийняли і що Бог за кожну душу жадатиме відповіді, тобто відповідальності».

В рамках реколекцій відбулись Хресна хода в гори, під час якої пастирі роздумували над жертвою Єдиного Священика - Ісуса Христа, який захотів поділитись своїм священством з грішними людьми.

повідомив о. Юстиніан Городечний