Субота, 20 квітня 2024

Бійці АТО відвідали Тернопільську семінарію

17 вересня три бійці добровольчого батальйону територіальної оборони «Тернопіль» відвідали Тернопільську духовну семінарію. Військові розповіли про свої переживання під час бойових дій.

«Ця зустріч особливо сколихнула уми студентів, бо військових у стінах семінарії рідко побачиш, - розповідає семінарист Степан Іванчик. Ці люди є тими, що ще вчора насолоджувалися життям, а сьогодні зі зброєю у руках захищають мирний український народ від зовнішнього загарбника. Слід зазначити, що конференція переросла у щось більше, у духовну розмову, адже ці прості вояки свідчили живого Христа. Вони згадували, що майже завжди ідучи у бій, молилися до Господа, і після цього, ніби якийсь невидимий щит беріг їх від ворожих куль і снарядів. Особливо помічною молитвою солдати батальйону «Тернопіль» вважають 90 псалом. Згідно слів військовослужбовців, це і є головною причиною того, що їхній підрозділ не зазнав жодної втрати у ході виконання АТО».

«На лінії вогню немає атеїстів, - зазначив один із воїнів. - Всі солдати вірять у Бога і на нього покладають своє життя. Саме там, на передовій, зароджується віра у тих, хто її раніше не мав і скріплюється патріотичне почуття у тих, хто не хотів іти служити в армію. Там усвідомлюється, що ти стоїш не за самого себе, ти стоїш за свою сім'ю, за свій дім, за свій народ, за Україну. Віра у Бога та патріотизм стають ніби твоїми підсвідомими налаштуваннями за умовчанням».

Військові говорили про важливість духовного проводу та подякували за працю капеланів, які перебувають у місцях дислокації підрозділів.

прес-служба архиєпархії