П'ятниця, 19 квітня 2024

Ігумен отців-францискан Тернополя провів реколекції у василіанському монастирі

 

Ченці-семінаристи інституту філософсько-богословських студій ім. Йосифа-Велямина Рутського смт. Брюховичі (Львівщина) 31 серпня-5 вересня  взяли участь у реколекціях на тему «Монашество - вмирання оживляюче». Ведучим реколекцій - о. Юстиніан Городечний, ЧБМ – настоятель монастиря Чину Братів Менших в Тернополі.

В рамках духовних наук були порушені теми про співпрацю ченця з Божою ласкою, віднову споглядальної молитви для правильного бачення знаків часу, сакраментальний світогляд богопосвяченої особи, життя Святими Тайнами, як найвижчий ступінь інтеграції з особою Ісуса Христа.

Як зазначає священик-реколектант, у ході духовних наук прозвучали такі важливі тези: наскільки чернець оживе у Бозі, настільки вмре для світу; наскільки дозволить Богові витравити із себе зло, настільки Бог через нього витравить зло у інших; помогти перемогти ближньому над гріхом може духовна особа у тому, у чому сповнена благодаттю, сама отримала перемогу; дати чернець може тільки те, що отримав, втримав і не втратив.

повідомив о. Юстиніан Городечний