П'ятниця, 19 квітня 2024

Помер о. Михайло Штибель

28 серпня в день Успення Пресвятої Богородиці упокоївся блаженної пам'яті протоієрей-емерит Михаїло Штибель.

shtybel«Він прийшов, як щирий робітник поміж нас, на поле духовної праці, яку розпочав у 1971 році після священичих свячень, - розповідає товариш покійного о. Богдан Зіньченко. – За свого життя священик душпастирював на парафіях сіл Потутори, Божиків, Малий Ходачків, Шляхтинці, Ішків, Росоховатець, Золота Слобода».

«Всевишній не пожалів йому хрестів та випробовувань, - продовжує о. Зінченко, - саме тому за свої заслуги для Христової Церкви і України покійний був нагороджений пам'ятними відзнаками. Отець Михаїл був одним із заслужених священиків, ревних трудівників. Для багатьох він був потіхою та розрадою. Він обрав важкий, жертовний шлях – розбудовувати Греко-Католицьку церкву у час її встановлення. Всі її болі і проблеми сприймав своїм чистим, добрим серцем. Завдяки його авторитету, його красномовним проповідям всі церковні громади Козівщини повернулися в лоно УГКЦ».

Священики та вірні Козівського деканату, працівники Курії Тернопільсько-Зборівської архиєпархії висловлюють щире співчуття рідним померлого.

 

прес-служба архиєпархії