П'ятниця, 29 березня 2024

Чин Братів Менших провів IX Капітулу Наметів у Тернополі

Брати-францисканці, що зібрались із трьох греко-католицьких монастирів в Україні, у днях від 8 до 9 серпня провели 3 сесії, що були посвячені ювілею 20-ліття присутності францисканського чину в УГКЦ і в Мукачівській греко-католицькій єпархії (МГКЄ).

На цю подію прибули високопреподобний о. архимандрит Антонін Джонкалік та його соратник о. консультор Езра Бєсок. Під час засідань були виголошені конференції, які пригадали присутнім усі важливі події, що спричинились до створення греко-католицької фундації Всіх Святих Серефимського чину та вплив францисканської духовності на помісну Церкву не тільки в Україні, а й на її поселеннях.

Звернено особливу увагу на особу о. Йосафата Ананевича, як францисканця східного обряду, що душпастирював в діаспорі, переклав «Квітки Святого Франциска» та заснував згромадження сестер Катехиток Святої Анни. Брати присутні на капітулі розважали можливості подальшого служіння в УГКЦ і в МГКЄ, велася мова про загрози та виклики для молодих чернечих спільнот.

"Ювілей 20–тиліття присутності Чину Братів Менших в Україні вписується в ювілей 25 – ліття легалізації УГКЦ в Україні, що тим більше інтегрує нас з помісною Церквою і спонукує до ревного служіння і наслідування св. Франциска, людини миру і добра", - розповідає ігумен монастиря в Тернополі о. Юстиніан Городечний.

 

повідомив о. Юстиніан Городечний