П'ятниця, 19 квітня 2024

Діти з Івачева Долішнього та Горішнього відвідали Крехів та Жовкву

 

Цими днями члени Марійської дружини парафій св. апостола і євангелиста Луки та Воскресіння Христового, що в селах Долішній та Горішній Івачів Великоглибочецького деканату, здійснили паломницьку поїздку до Крехова.

«Ця зворушлива, цікава і високодуховна подорож тривала два дні, - розповідає о. Орест Глубіш. - Завдяки гостинності мешканців обителі - отців-Василіян, ми змогли ознайомитися з історією цього древнього і досить дієвого у нашій Церкві монашого Чину і, зокрема, Крехівського монастиря Святого Миколая… Переночувавши у монастирі, прочани взяли участь у деяких Богосліжіннях спільно з ченцями: Святих Літургіях (першого і другого дня), Утрені, Молебні до Пресвятої Богородиці».

«Ми вдячні ігумену монастиря високопреподобному отцю Атанасію за можливість пройнятися високим духом, який панує в цьому святому місці, - каже о. Орест, а отцю Василю Мендруню за співучасть у молитвах, Богослужіннях, і особливо за дуже цікаві та повчальні (хоч і короткі) реколекції, які він провів спеціально для нашої спільноти.

Особливі слова подяки послушнику цього монастиря, випускникові Тернопільської духовної семінарії ім. патріарха Йосифа Сліпого братові Юрію Левчуну, який протягом цих днів часто був з нами. Ніколи не забудемо його чудових духовних пісень, виконаних спільно під звучання гітари, організований ним похід до печер, у яких жили і молилися перші монахи Йоіл та Сильвестр — засновники цього монастиря».

Паломники взяли участь у Хресній дорозі, під час якої роздумували над Христовими терпіннями. Під час другого дня діти побували в Жовкві, молилися в місцевих святинях, відвідали і послухали цікаву історію про старовинний замок.

 

прес-служба архиєпархії