П'ятниця, 29 березня 2024

Гурти «Тріода» та «Кана» заспівають на молитовному Майдані у Зарваниці

Молодіжний молитовний Майдан – саме таку назву отримала нічна програма, яка чекає молодих паломників Всеукраїнської прощі до Зарваниці у ніч з 19 на 20 липня. Організатори підготували концерт, однак цього року, зважаючи на ситуацію в України, він матиме не розважальний, а духовно-патріотичний характер.

«Концепція молодіжного молитовного Майдану на Співочому полі Зарваниці побудована таким чином, щоб донести до молоді потребу молитви за Україну в часі війни, - розповідає співорганізатор заходу Роман Демуш. – Ключова думка: у Бозі є наше спасіння, справжня радість і умиротворення. Оцим твердженням ми не має на меті абстрагувати молодіжне середовище від реальності, в якій живемо, мається на увазі воєнні дії, однак і не хочемо «заганяти» молодь у ще більшу депресію. Молодь потребує радості у Господі, а радість у Ньому можлива, коли віримо, що Він є Спасителем і нашим Відкупителем».

За словами Романа Демуша, структура нічної програми укладена наступним чином: духовні пісні молитовного Майдану представлять виконавці, що пройшли попередній відбір-кастинг, а це гурт «Глорія» (м. Тернопіль), гурт «Елегія» (м. Тернопіль), «Молода Просвіта» (м. Бурштин), Ірина Галущак (с. Завалів, Підгаєцький р-н), гурт «Глорія» (Івано-Франківська духовна семінарія); відтак свідчення про тих, хто є «засуджений людьми, але помилуваний Богом» дасть в’язничний капелан та відповідальний за душпастирство ув’язнених в УГКЦ отець Констянтин Пантелей; далі концертно-патріотична програма від гурту «Тріода»; опісля духовно-молитовна програма від молодіжного християнського гурту «Кана».

Організатори просять молодь взяти з собою синьо-жовтий стяг.

 

прес-служба архиєпархії

 

ПРОГРАМА ПРОЩІ ДО ЗАРВАНИЦІ 2014:

Четвер, 17 липня

Вихід прочан пішої прощею до Зарваниці з Хмельницького, Кам'янця-Подільського, Волочиська, Сатанова, Підволочиська, Івано-Франківська, Львівщини, Чорткова, Бучача, та всіх містечок Поділля.

П'ятниця, 18 липня

06:30 Збір паломників, які візьмуть участь у пішій прощі (біля Архикатедрального собору м. Тернополя).

07:00 Свята Літургія.

08:30 Вихід прочан з Тернополя до Зарваниці (супровід міліції, медперсоналу).

Ночівля у с. Струсів

20.00 Свята Літургія на площі біля інтернату

Субота, 19 липня

11.00-18.00 Реєстрація учасників прощі (при в’їзді в Зарваницю).

12.00 – Конференція комісії у справах родини УГКЦ.

16.00 – Зустріч Блаженнішого Святослава з молоддю.

16.00-19.00 - Урочиста академія пам’яті Блаженного Василія Величковського.

17:30 Вервиця (площа біля собору).

19.00 Вечірня (каплиця біля парафіяльної церкви).

20.00 Архиєрейська Свята Літургія (каплиця біля парафіяльної церкви).

22.00 Похід зі свічками до чудотворного місця з іконою і мощами блаженного Василя Величковського.

23:00 Молебень до Богородиці (площа біля собору) та Панахида за героїв, які віддали життя за Україну біля меморіалу Небесної Сотні.

00:00 Освячення води.

00:30 Хресна Дорога.

00:30 Початок духовного концерту (Співоче поле). Відвідання мощей бл. В. Величковського (собор).

Неділя, 20 липня

 07.00 Утреня (собор).

08.30 Похід владик і священиків від собору до подіуму на чудотворному місці з іконою і мощами бл. Василя Величковського. Привітання владик.

09.00 Архиєрейська Свята Літургія, під час якої буде проголошено Блаженного Василія Величковського покровителем пенітенціарного служіння. Нагорода пам’ятними медалями учасників підпілля УГКЦ.

Освячення води та релігійної атрибутики.

11.30 Свята Літургія (каплиця біля парафіяльної церкви).

12.00 Свята Літургія (собор).

14.00 Свята Літургія (собор).