П'ятниця, 19 квітня 2024

Сотні дітей вперше приступили до Сповіді та урочисто прийняли Святе Причастя

 DSC021517-18 травня священики Тернополя вперше сповідали дітей, які пройшли річний курс приготування до Святої Тайни Покаяння, а в неділю на кожній парафії урочисто, у присутності батьків та родичів їх причастили.

На новоствореній парафії УГКЦ Перенесення мощей святого Миколая, що на масиві «Дружба», таких дітей було 12. Святу Літургію очолив о. Любомир Зозуляк та о. Ярослав Єфремов. Священик привітав присутніх та побажав берегти Божі Заповіді, завжди цінувати дари, які Господь нам залишив, користати із усіх засобів спасіння. Відтак дітям вручили памятки про Святе Причастя.

Навчала дітей впродовж року катехит парафії Наталія Дячун. Вчитель християнської етики поглиблено викладала правди християнської віри, діти ознайомилися із важливими аспектами духовного життя молодого християнина. Окрім теоретичної частини, уроки для дітей вміщали цікаві історії, ігри, пісні.

Парафія Перенесення мощей святого Миколая діє вже 3 роки. За короткий термін священики налагодили духовну працю з вірними та молоддю. Щонеділі на богослужіннях приходять близько 500 вірних.

прес-служба архиєпархії