П'ятниця, 29 березня 2024

“Біблія — не книга казок, а духовний твір про реальні історичні події”, - отець-доктор Іван Січкарик

Звідки маємо Святе Письмо, про що воно говорить і навчає, як правильно читати Біблію та молитись нею розповів доктор біблійних наук о. Іван Січкарик учасникам великопісних реколекцій на тему "Святе Письмо у моєму житті". Священик очолив дні духовної віднови з 3 по 5 квітня на парафії Вознесіння Господнього у смт. Велика Березовиця, а слухачами його стали священики та прихожани храму й усі бажаючі.

Надважливим засобом для спасіння, який Господь подав усьому людству, є Біблія, - повчав о. Січкарик. - Вона є джерелом нашої віри, через неї Бог промовляє до людей та навчає правдивої дороги життя. Біблія говорить про події, які відбувалися на території давньої Месопотамії, звідки вийшов Авраам, та Палестини, до якої Мойсей вів вибраний народ і де народився сам Господь Ісус, який звіщав людям Добру Новину".

Реколектант зазначив, що Святе Письмо це, насамперед, релігійна книга. "Через Біблію всемогутній Бог об’являє Себе людству та відкриває для людини відвічні істини, подає сенс життя. Тому у Святому Письмі потрібно шукати не лише відомості історичні, географічні, політичні (як було це колись), але бажати почути, що Господь навчає нас сьогодні, яким має бути наше життя, щоб ми могли сповнити волю Божу".

Отець Іван Січкарик підкреслив, що “Біблія – це є книга, яка описує досвід спілкування Бога з людиною. На сьогоднішній день християнам потрібно поглиблено вивчати Святе Письмо, бо незнання Святого Письма є незнанням самого Христа... Біблія повинна стати духовною поживою для кожної віручої людини”, - додав вкінці священик.

 

прес-служба архиєпархії