Субота, 20 квітня 2024

Приступити до копії Туринської плащаниці можна у Тернополі

У Тернопіль привезли копію Туринської Плащаниці. Приступити та помолитися до святині можна буде в Храмі Матері Божої Неустанної Помочі, що на бульварі Данила Галицького до суботи 22 березня. Священники запрошують усіх людей духовно провести Великий Піст, взяти участь у спільній молитві перед святинею та співпереживати з Христом у Його хресній дорозі.

З Біблійних переказів відомо, що після смерті Ісуса Христа його тіло обгорнули полотном і поклали в печеру, затуливши вхід каменем. Проте на ранок знайшли камінь відсунутим, а всередині залишилася сама плащаниця з відбитками тіла Спасителя. Плащаниця представляє історію спасіння людства, яку Бог здійснив через хресну смерть та воскресіння свого Сина. Папа Іван Павло ІІ назвав Плащаницю "дзеркалом Євангелії". Священики просять приступати до Плащаниці з вірою і молитвою.

- Хто буде мати можливість прийти до нашого храму Матері Божої Неустанної Помочі щоб доторкаючись, цілуючи оце полотно, в яке було огорнуте тіло нашого Спасителя, зрозуміти: воно не заміняє нам нашої віри, а допомогає, як видимий знак, зрости у вірі. Вдивитися в ці рани, в цей пробитий бік, в ці проколені руки, щоб кожен в часі Великого Посту через оцю Плащаницю зріс у вірі, надії та любові, - говорить настоятель Храму Матері Божої Неустанної Помочі отець Василь Ліниця.

Люди, які приходять з вірою, молитвою до Плащаниці, отримують великі ласки від Бога, кажуть священики. Святиня під час Великого Посту допоможе краще пізнати стан душі, полюбити більше Ісуса, роздумуючи над Його муками і страстями.

- Зрозуміти, наскільки Бог так полюбив світ, що віддав своє життя з любов’ю, не очікуючи нічого на взамін. Слова, які ми найбільше пам’ятаємо, які казав Ісус на Хресті: «Отче прости їм, бо не знають, що роблять». Можливо, сьогодні кожен із нас, вдивляючись в цю Плащаницю, потрібує слів: "Прости їм, Отче, бо не знають, що роблять." Щоб в нашому серці сьогодні не дозволити, щоб запанував гнів, ненависть, бажання помсти. Цей час це є великий екзамен віри і любові до наших ворогів, - каже отець Василь.

Священики запрошують усіх в цей важкий для України час на молитву, закликають до Сповіді та Причастя.

- Не тільки прийти поцілувати і поклонитися. А дозволити, щоб Бог дозволив до нас торкнутися і через сповідь, дозволити себе обійняти. Так як Бог на хресті всіх нас обійняв, дозволив свої руки прибити і обійняв нас, так само через сповідь дозвольмо, щоб Бог обійняв нас своєю любов'ю і милосердям, - радить священик.

Копія Туринської Плащаниці перебуватиме в Храмі Матері Божої Неустанної Помочі, що на бульварі Данила Галицького в Тернополі до суботи, 22 березня.

TV4