Субота, 20 квітня 2024

Обрано нового президента товариства «Свята Софія»

9 січня 2014 року кардинал Агостіно Валліні, вікарій Римської єпархії, потвердив о. Марка Ярослава Семегена президентом Товариства українців-католиків «Свята Софія». Саме ж обрання нового президента відбулося в листопаді минулого року на загальних надзвичайних зборах, які очолював Блаженніший Святослав (Шевчук).

Товариство «Свята Софія» було засноване Патріархом Йосифом Сліпим одразу після його повернення із сибірського заслання. У 1972 році Товариство здобуло юридичний статус перед італійською державою. Його основним завданням є збереження спадщини Патріарха Йосифа, втілення в життя його ідей та задумів, підтримання різних проектів УГКЦ. Окрім цього, Товариство опікується студентами з України, які навчаються в університетах Рима. Досі Президентом Товариства був о. Іван Дацько, директор Інституту святого Климента Папи.

Додамо, що о. Марко Ярослав Семеген є випускником Тернопільської вищої духовної семінарії. Після закінчення семінарії здобув ступінь ліценціата в Папському орієнтальному інституті в галузі літургійних наук та є докторантом цього ж вишу. У 2009 році його було призначено віце-парохом української парафії Святих Сергія та Вакха в Римі, а в 2011 році - пасторальним координатором для українців-греко-католиків Італії.

 

повідомила прес-служба товариства «Свята Софія»