П'ятниця, 19 квітня 2024

Для майбутніх дружин священиків розпочалися підготовчі курси

Питання якою повинна бути дружина священика, її місія і завдання у сімейному та парафіяльному житті розглянули на першій зустрічі щорічних підготовчих курсів для наречених семінаристів 7 курсу — випускників Тернопільської духовної семінарії. Зустріч відбулася 3 листопада у Тернополі з ініціативи ректора семінарії о. Івана Римара та з благословення архиєпископа і митрополита Василія Семенюка.

Свідченням родинного життя та досвідом служіння на парафії цього дня ділилося священиче подружжя о. Івана та Марії Січкариків. 12 майбутнім дружинам священиків отець-доктор біблійного богослов'я розповів про Святе Письмо, представив загальні відомості щодо книг, їх авторів, значення Біблії, як засобу пізнання правди про Бога.

Святе Письмо містить багато настанов, які є фундаментальними для священичої родини, - зазначив о. Січкарик. - Священик та пані-добродійка повинні жити Божим Словом, а відтак давати добрий приклад для парафіян. Якщо для них Святе Письмо є життєвим дороговказом, то вірні з впевненістю братимуть з них приклад”. Отець Іван Січкарик показав книги, які можуть бути корисні для імості, її дітей, а також для проведення катехизації з дітьми на парафії.

Імость Марія поділилася своїм досвідом праці на парафії Пресвятої Трійці (вул. Чайковського), де служить о. Іван, та родинного життя. За її словами, у священичій родині молитовне правило, Сповідь, Святе Причастя повинні бути на першому місці, адже “через них Бог скріплює людину у вірі та додає сили і мудрості у щоденних обов'язках”. Пані-добродійка окремо виділила важливі аспекти відносин із вірними, розповіла, як виховувати власних дітей та дітей і молоді парафії, організувати свято чи духовно-просвітницький захід у парафії.

Відтак с. Вінкентія із згромадження Пресвятої Родини говорила про Катехизм Католицької Церкви, як засіб навчання віри для кожної людини, а Ольга Дуніковська - про важливі аспекти морально-духовних відносин у сім'ї.

Підготовчі курси відбуватимуться кожної першої неділі місяця впродовж року. Для ділення досвідом на них запрошуються різні священичі подружжя. Відтак їх учасниці отримають благословення митрополита на одруження.

прес-служба архиєпархії