Неділя, 19 травня 2024

На фабриці св. Миколая пакували подарунки

17 грудня у храмі св. Йосафата міста Тернополя волонтери акції “Миколай про тебе не забуде” готували подарунки для малозабезпечених дітей. Цукерки, мандарини, іграшки, засоби гігієни, книги та канцтовари молодь розподілила у пакунки, які відтак понесуть у домівки дітей-сиріт, дітей з особливими потребами та дітей, які знаходяться у лікарнях.

“Цього року наші списки налічують 685 адресів, на які віднесуть подарунки наші волонтери, а також 420 дітей, що перебувають у лікувальних закладах, - зазначає координатор акції Ірина Смовж. - Школярі та студенти протягом місяця збирали у своїх навчальних закладах канцтовари, іграшки, одяг. Окремо займалися реалізацією пряників у формі св. Миколая біля навчальних закладів та храмів УГКЦ, розносили банки для пожертв. За вилучені кошти ми змогли купити цукерки”.

За словами Ірини Смовж, значну підтримку надали жертводавці. “Канцелярські магазини допомогли своїми товарами, управління транспорту цього року виділило два автобуси, що відвезуть дітей з подарунками до лікарні. Особливо тішить, що знайшлися небайдужі люди, які власним транспортом розвозитимуть волонтерів”.

Координатор акції подякувала священикам парафій УГКЦ міста Тернополя за сприяння. Окрема подяка була висловлена пароху храму св. Йосафата о. Володимиру Ковалковському, який надав церковні приміщення та катехитичні класи для проведення цьогорічної акції.  “Тут кожна кімната має своє призначення, - каже Ірина Смовж. - В одну ми зносимо іграшки, в інші - солодощі, канцтовари, книги".

Благословити молодь прибув голова комісії у справах молоді Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ о. Орест Павліський. Священик очолив спільну молитву, окропив присутніх освяченою водою та подякував кожному за ініціативність. “Бажання зробити для когось добро - це школа для інших. Якщо молодь хоче працювати і чинити добро, відзначається ентузіазмом та вірить у Бога, значить наша держава та, зокрема, місто Тернопіль мають майбутнє”.

Заступник мера Тернополя з гуманітарних питань Леонід Бицюра привітав волонтерів зі святами та побажав кожному щедрих дарунків від св. Миколая. Представник влади зазначив: “Слово навчає, а приклад спонукає. Ви своїм прикладом показуєте  важливість турботи про ближніх. Разом з подарунками ви передаєте дітям частинку ваших сердець”.

Акцію «Миколай про тебе не забуде» 7 рік поспіль проводить комісія у справах молоді Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ спільно з вищими навчальними закладами, школами, громадськими організаціями, соціальними центрами, молодіжними спільнотами.  Організатори запрошують усіх бажаючих матеріально, фінансово долучатися до проведення акції. Її метою є вшанування пам’яті великого благодійника святого Миколая, щоб звернути увагу громадськості на важливість доброчинності та вияву милосердя.

 

 прес-служба єпархії

світлини події